Duitse Staande Korthaar
Kennel van het Kappertserf
   

 

 

Home

Wie zijn wij

Duitse Staande Korthaar

Kennel

Onze honden

Pups

Prestaties

Nieuws

Foto's

Links

Contact

 

 


Duitse Staande Korthaar

De geschiedenis

Tot op de dag van vandaag is het nog niet geheel bekend, wie de stamvader van de korthaar is. De Duitse Brakachtige- of de Dogachtige honden. Dat de oorsprong in Duitsland ligt is duidelijk. De theorie, dat de korthaar is ontstaan uit de Spaans Pointer, gekruist met Hounds, was de opvatting van Dr. Kleemann. Wel kwam het ras rond 1920 in een stroomversnelling.

Kenmerken

Het ‘Deutsch Kurzhaar Verband', gaf in 1897 het eerste stamboek uit. Hierin stond de standaard van dit geweldige ras beschreven. De Korthaar moest een adellijke verschijning zijn, met kwaliteiten als; snelheid, kracht, uithoudingsvermogen en een veelzijdigheid aan jachtkwaliteiten. Deze hond heeft een sterk karakter en toont initiatief. Als gezelschapshond is hij zeer geschikt, wanneer men voldoende rekening houdt met de behoeft aan beweging.

Jachteigenschappen

Zowel voor als na het schot werken, is geen enkel probleem. De korthaar is een allround jachthond, ruim jagend, apporteert en kan op zeer imposante wijze, wild aantrekken, vastzetten en voorstaan. Dit voorstaan laat hij zien in de zo ras typische houding. Hij kan worden ingezet bij de vlakjacht en het zweetwerk, dit door zijn betrouwbaarheid als apporteur en zijn snelheid.

In een zin;) Een vriend en een betrouwbare jachtkameraad met jachtverstand!

Bron: Raad van Beheer