Duitse Staande Korthaar
Kennel van het Kappertserf
   

 

 

Home

Wie zijn wij

Duitse Staande Korthaar

Kennel

Onze honden

Pups

Prestaties

Nieuws

Foto's

Links

Contact

 

 
Dag 57

Hier dan weer een update over van de dracht van Anik (Jula) vom Quendorfersee en Eros vom Hirschenacker (rechts). Het aanstaande nestje is volgens de reglementen van de Duitse Staande Korthaar Vereniging gefokt.

Voor de hoogdrachtige Jula was het een bijzonder warme week. Vanwege de bouw aan de schuur waren we veel buiten aan het werk en de honden lagen dan ook languit in de schaduw onder de struiken of bomen. De lage temperaturen van vandaag zijn voor onze zwangere dame dan ook van harte welkom, voor ons is dit een ander verhaal….

Sinds afgelopen zondag, (dag 51), zijn de bewegingen van de pups door de buikwand heen goed te volgen, erg aandoenlijk om dit te zien en voelen. Ik heb het al eerder geschreven, het is zo bijzonder dat de ontwikkelingen vanaf de eerste “kennismaking” tussen de aanstaande ouders en nu, tot bijna voldragen mini hondje…, in zo`n rap tempo verloopt…

Echter…. kun je hier niet de hele dag over nadenken, het werk gaat voor het meisje en de honden gaan dan ook wekelijks mee naar school. De studenten van Landstede Dierverzorging volgen daar op dit moment de leerwerkprestatie; EHBO voor dieren. Voordat de studenten beroeps bekwaam zijn, worden kennis en een flinke dosis vaardigheden toegepast binnen de context van een zo realistisch mogelijke beroepssituatie. Om de vaardigheden onder de knie te krijgen, worden er onder meer verschillende verbanden aangelegd. Volgens mijn collega Nina zijn buiten haar eigen opgewekte Boris, honden als Jonne en Jula altijd van harte welkom.

De omvang van de buik is deze week weer behoorlijk toegenomen van 80 tot nu 87 cm, de laatste loodjes, nog een week te gaan. Voor zover je er bij honden van kunt spreken…, voor Jula is het dan nu zover, haar zwangerschapsverlof is aangebroken………..

De verwachting van afgelopen week is uitgekomen; “weinig bewegen en veel eten”, ik kan wel zeggen, dat is super goed gelukt, en voor de komende week komt dat weinig bewegen ook wel goed denk ik…

Spannend dat is het…, op naar de laatste week..

Albert en Erdien Wildeman

Dag 50

Weer een week voorbij, vandaag zitten we op dag 50 van de dracht. Het is bijna niet te geloven in welk tempo de buikomvang de laatste dagen toe neemt. Deze giga buik heeft nu een omvang van 80 cm en de zwaartekracht begint dan ook zi jn werk te doen, alles begint dus te hangen en op dit moment heeft ze meer weg van een sumo worstelaar dan `n Korthaartje…

Jula is duidelijk minder bewegelijk, het lopen gaat nog prima maar het aannemen van een voor haar wat aangename-, ronde houding is duidelijk lastiger. Het valt op dat ze geen afstanden meer kan springen en ze zich hierin soms wat overschat. Het is dan ook grappig te zien dat een snelle, wendbare en lenige hond, nu zo “niet elegant” over een slootje springt, het niet elegante..., daar zal ze de komende week vast weer beter in worden… Gelukkig zijn er ook nog activiteiten waar ze erg goed in is; ze houdt nl. al dagen de druk nestelende mezen in de gaten. Het is dan natuurlijk erg irritant dat die dingen de hele tijd langs je hoofd vliegen, om in de waterpomp een nestje te maken. Wel fijn voor onze zwangere dame dat ze bij deze (bejaarden) activiteit rustig kan blijven zitten...

Nog twee weken te gaan…., we houden jullie op de hoogte!

Week 6: vrijdag 29 april 2016

Afgelopen zondag heeft Albert besloten om op maandagavond niet meer naar de KJV A-training te gaan. Jula wordt wel erg dik en we willen haar niet meer belasten met deze extra inspanning.
Albert is veel buiten aan het werk en de honden lopen dan lekker om hem heen. Op dit moment staat Jula af en toe door het raam naar me te kijken en doe ik haar een plezier om haar binnen te laten. Ze gaat dan heerlijk voor de kachel of geheel languit in de mand liggen.

Zoals we deze week dan echt merken, wordt haar conditie wel wat minder, het rennen en spelen neemt duidelijk af. Ook zijn er gelukkig verschillende dingen waar ze veel beter in wordt, het slapen gaat uitstekend en in het bijzonder het hoge knuffelgehalte, dat is in hoge mate toegenomen….

De embryo`s lijken een groeispurt te hebben door gemaakt deze week, de buikomvang van Jula is in omvang erg gegroeid, voor ons niet echt iets om jaloers op te zijn………
De komende week zal de woonkamer worden ingericht als kraamkamer, de voorbereidingen zijn in volle gang.
Onze nieuwsgierigheid groeit, hoe zal de bevalling verlopen, hoe is de kleur, het geslacht en ja, hoeveel zullen het er worden….

Heeft u interesse, neem dan gerust contact op.
Op naar week 7…., we houden jullie op de hoogte.

Week 5: vrijdag 22 april  2016

Op vrijdag 22 april is er weer een echo gemaakt van Jula, ze is nu al weer 5 weken drachtig. De studenten Dierverzorging Landstede, mochten mee kijken bij deze niet alledaagse, zeer interessante handeling. Deze groep aanstormende Dierverzorgers, kreeg deskundige uitleg, toelichting en antwoorden op de vele vragen van mijn collega de dierenarts Anne Bloem.

De vruchtjes zijn goed gegroeid, de contouren, en de kloppende hartjes zijn al goed te zien.... Een prachtig leermoment voor deze enthousiaste groep studenten, dit zijn dan ook handelingen die velen van hen in de beroepspraktijk tegen zullen komen.

En voor ons..., super te zien dat, 5 weken na de dekking, het nieuwe leven zich al zo heeft ontwikkeld......., Anne dank je wel.

Week 4: zaterdag 16 april 2016

Dierenarts Anne Bloem en haar partner komen langs om een echo van Jula te  nemen. De buik van Jula neemt al andere vormen aan, is het schijndracht, is ze gewoon wat zwaarder of zou ze drachtig zijn….

Na de koffie is het dan zover, Jula gaat op een trimtafel in de woonkamer. Zoals altijd laat ze zich gewillig hanteren en op haar zij leggen. Voor het onderzoek moet ze op haar rug liggen en ook dit geeft geen opwinding, probleemloos wijzen haar voeten dan ook naar het plafond.

Ons vermoeden wordt dan ook bevestigd, de echo liet duidelijk zien waar we op gehoopt hadden, Jula is drachtig. Het is duidelijk te zien dat de vruchtjes al gevormd zijn en hier en daar is er al een klein, snel kloppend hartje te zien. Bijzonder, interessant en bijna niet te geloven hoe het nieuwe leven zich ontwikkelt. We worden ons dan ook weer bewust van de fascinerende ontwikkelingen, die moeder natuur ons laat zien……

We zijn dan ook blij om ons eerste nestje echt  aan te kunnen kondigen.

Komende week, vrijdag 22 april zal er een nieuwe echo gemaakt worden, deze kan dan worden gevolgd door de studenten van Landstede MBO Dierverzorging te Raalte.

15 april 2016

Onze Duitse Staande Korthaar Anik (roepnaam Jula) vom Quendorfer See is drachtig van
Eros vom Hirschenacker.

We fokken volgens de regels van de NVDSK en voor beide honden geldt dan ook:
HD-A, EBJ Non porteur, v Willebrand type II vrij, DNA profiel en stamboom aanwezig.
Beide honden zijn bejaagd, ze worden dan ook regelmatig in de praktijk en de wedstrijden ingezet. Daarnaast zijn beide honden uitermate vriendelijke en actieve gezinshonden.
Jula en Eros zijn voor het het exterieur beoordeeld met CAC resp. Res. CACIB.

We verwachten de pups rond 16 mei 2016
Meer informatie op de pagina Pups

Heeft u interesse of zou u meer willen weten, neem dan gerust contact op.